Honden zijn in veel opzichten ,rondom de opvoeding, net kinderen. 

Met sommige kinderen vlieg je zo de kinder/pubertijd door en andere hebben net even wat meer extra aandacht nodig. Dit geldt ook voor je hond.

Buiten de 'gevreesde' pubertijd kan er natuurlijk ook wat gebeurd zijn in het leven van je viervoeter, waardoor hij nu opeens anders reageert. Ook leren wij vaak ongemerkt kleine dingetjes aan bij ons hond, waar we later vanaf willen. 

Lachen als je hond blaft naar dieren op TV of koekjes geven op vaste momenten, waardoor je hond net zolang bij de koekjestrommel blijft zitten totdat hij/zij er ééntje krijgt. 


Dit zijn natuurlijk kleine dingetjes, maar je hond kan ook trekken hebben ontwikkeld waar je echt graag van af wilt.
Uitvallen naar andere honden, angstig gedrag, plassen in huis, weglopen bij het loslaten etc. 


Heb je alles al geprobeerd en wordt het uitlaten of samenwonen met je hond steeds minder leuk? Dan is een gedragsconsult misschien iets voor jullie!


Ik kom bij jullie thuis om te observeren en gelijk mijn adviezen uit te voeren in de praktijk. Het consult zal ongeveer 2 uur duren. Tijdens deze 2 uur wordt er geobserveerd, maar ook gelijk gehandeld in de vorm van oefeningen. Hondenopvoedcentrum Brenda staat voor een positief leerproces. Mocht dit echter in het ergste geval niet werken bij u hond, gaan we uiteraard op zoek naar een andere passende werkwijze.


Na dit bezoek wordt er een verslag opgemaakt met mijn observatie, tips en de adviezen. Hierop volgt er een plan van aanpak. Ik kom in deze tijd nog een keer langs om te kijken hoe het gaat. Jullie kunnen altijd ná en over het consult nog contact met mij opnemen voor vragen. 


Mocht u echter gelijk al weten dat u en de trouwe viervoeter meer begeleiding nodig hebben, kunt uiteraard al gelijk doorgeven dat u het gedragsconsult met de 5 extra lessen wilt afnemen.